У Раді з'явився ще один законопроект про зміну назви Дніпропетровщини

Читать на русском
Депутати зареєстрували у Верховній Раді альтернативний президентському законопроект про перейменування Дніпропетровської області.

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді альтернативний президентському законопроект про перейменування Дніпропетровської області.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить запис на сайті парламенту.

Які законопроекти обіцяли лобіювати мажоритарники Дніпропетровської областіОлександр Денисенко займається перейменуванням областей, а Тетяна Ричкова не виконує обіцянки боротися з вирубкою зелені.

Ініціаторами проекту №9310-1 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)» вступили понад сто народних обранців, серед яких представники фракцій «Народного фронту», «Батьківщини», Радикальної партії, БПП, «Самопомочі», групи «Воля народу».

Нагадаємо, 20 листопада Верховна Рада провалила голосування за перейменування Дніпропетровської області. Так, за зміну назви Дніпропетровської області на Січеславську проголосували 202 народних обранці з необхідних 226.

Після цього президент Петро Порошенко подав до Верховної Ради схожий законопроект №9310 – про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

Верховна Рада 19 травня 2016 року в межах декомунізації перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро. Для перейменування областей необхідно вносити зміни до Конституції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: