Італія не має наміру підписувати глобальний пакт ООН щодо міграції

Італія не братиме участі в міжурядовій конференції ООН, на якій повинні підписати Глобальний договір про безпечну, впорядковану і регулярну міграцію.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 28 листопада, заявив заступник прем'єр-міністра, міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, повідомляє ANSA.

«Точно так само, як швейцарці, які до вчорашнього дня просували глобальний договір, а потім сказали, що «все зупиняється», італійський уряд нічого не підпише і не поїде в Марракеш. Парламент повинен це обговорити, італійський уряд дозволить парламенту ухвалити рішення», - зазначив Сальвіні.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Джузеппе Конте заявив, що уряд не буде робити нічого, поки парламент не висловить свою точку зору.

«Глобальний міграційний договір - це документ, який піднімає дуже чутливі для багатьох громадян питання. Тому ми вважаємо правильним поставити його на дебати в парламенті і підкорятися будь-якому остаточному рішенню про результати цих дебатів, як це зробила Швейцарія», - сказав глава італійського уряду.

Раніше стало відомо, що серед країн ЄС вже відмовилися підтримати договір ООН Угорщина, Австрія, Польща, Чехія, Хорватія, Болгарія, Словаччина і Словенія.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО