Клімкін розповів про військові плани РФ в Україні

У Росії є плани по захопленню української території від Маріуполя до Придністров'я і подальшого розчленування України.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло».

«Не потрібно бути Джеймсом Бондом, якимсь суперрозвідником, щоб зрозуміти, що у Росії є плани стосовно і Маріуполя, і всього узбережжя. Я вважаю, що за сукупністю військових мілітарних і немілітарних дій, у Росії є плани і стосовно всього Півдня аж до Придністров'я, і стосовно розчленування України», – вважає Клімкін.

За його словами, для Путіна саме існування України є «фундаментальною проблемою для його системи», і саме тому РФ на цьому не зупиниться.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецпризначенці РФ захопили три українські кораблі. Було поранено шістьох українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходження в «закриту акваторію територіального моря РФ».

У зв'язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військову кабінет, РНБО і направив до Верховної Ради пропозицію про введення воєнного стану на 60 днів. 26 листопада парламент ухвалив законопроект про запровадження воєнного стану в Україні на 30 днів.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручив ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО