Іран заявив про небезпеку політики США

Голова МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф прокоментував звинувачення США про розробку хімзброї Тегераном.

За його словами, не Іран, а США порушують міжнародні угоди, прикладом чого було розірвання ядерної угоди Вашингтоном, пише «Слово і Діло».

Самі звинувачення з приводу хімзброї міністр назвав непристойними і небезпечними, згадавши про дії США в Іраку після аналогічних заяв на адресу Саддама Хуссейна.

«США хочуть звертатися до міжнародних угод, щоб звинувачувати Іран, в той час як вони самі порушують їх. Обвинувачення щодо зброї масового знищення, висунуті країною, яка підтримала застосування Іраком хімічної зброї проти Ірану, а потім вторглася в Ірак нібито для того, щоб позбутися від нього, - це не просто непристойно, це небезпечно», - сказав Заріф.

Раніше офіційний представник МЗС Ірану Бахрам Касімі назвав абсолютно неспроможними звинувачення США в тому, що Іран продовжує програму з виробництва хімічної зброї. Так він відповів на заяву постійного представника США при ОЗХЗ Кеннета Уорда про те, що Іран не повністю задекларував свої можливості з виробництва хімічної зброї, зокрема, щодо спорядження боєприпасів отруйними речовинами.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО