Суд скасував арешт частини грошей судді Войтенко

Суд скасував арешт 1900 доларів, вилучених під час обшуку в службовому кабінеті судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко, підозрюваної детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського суду Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Войтенко Євген Шкурідін подав клопотання про зняття арешту з грошей Войтенко. Вислухавши доводи адвоката підозрюваної, суддя частково задовольнив клопотання й зняв арешт лише з 1900 доларів.

Як відомо, 27 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі спільно з працівниками Служби безпеки України провели обшуки в Подільському суді Києва. Після обшуків детективи повідомили про підозру судді Войтенко та заступниці керівника апарату суду Юлії Чубко. Їх підозрюють в одтриманні хабара за здійснення незаконного впливу на суддю цього ж суду Галину Супрун для ухвалення рішення в справі.

Нагадаємо, суд не продовжив обов'язки підозрюваній судді Войтенко. Також НАБУ повернуло гроші її чоловіку. Раніше Вища рада правосуддя продовжила відсторонення підозрюваної НАБУ судді з Києва.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО