У штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі

У четвер, 15 листопада, російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець отримав поранення.

За даними прес-центру ООС, бойовики чотири рази застосували заборонене мінськими угодами озброєння, пише «Слово і Діло». Вночі бойовики застосували міномети калібру 82 і 120 мм по позиціях ООС в районах населених пунктів Шуми і Південне. Під час обстрілу втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил і цивільних осіб не допущено, однак повністю знищені два житлових будинки мирних жителів Південного.

«Вогневі позиції окупантів, як зазвичай, були розташовані посеред житлових кварталів Горлівки. Об'єднані сили вогонь по населеним пунктам не відкривали, проте, випадок застосування противником забороненої зброї і ведення вогню під прикриттям мирних жителів задокументований, всі матеріали передані до міжнародних організацій, що здійснюють судову діяльність у сфері військових злочинів», - відзначили в штабі.

Біля хутора Вільного бойовики двічі вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП-1, стрілецької зброї і мінометів 82-го калібру.

Обстріли бойовиків, без застосування важкого озброєння, фіксувалися поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Малинове і Авдіївка. Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військовослужбовців, резюмували в штабі.

Нагадаємо, на Донбас вирушила нова партія гуманітарної допомоги.

Також відзначимо, жителі окупованого Донбасу були змушені проголосувати на псевдовиборах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО