Як платити за компослуги, якщо субсидію ще не нарахували

Якщо родині ще не нарахували субсидію, то їй варто сплатити обов’язковий платіж, вказаний у квитанціях за воду, світло та газ у вересні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє урядовий сайт Тeplo.gov.ua.

«На випадок відсутності в платіжці розміру допомоги субсидіантам рекомендовано сплачувати свій обов’язковий платіж», – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що наразі Управління соцзахисту населення працює над оформленням субсидій, розглядаючи в тиждень понад 100 тисяч заяв.

«Затримки в основному виникають через несвоєчасне подання місцевими органами інформації про склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи в місті», – пояснили в повідомленні.

Урядовий портал нагадує: якщо управління соцзахисту населення прийняло в сім’ї документи на оформлення субсидії, то знижку на сплату компослуг родині призначать із моменту оформлення заяви.

«Відповідно, буде здійснений перерахунок із місяця призначення житлової субсидії», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше з'ясувалося, чому в Києві платіжки за жовтень прийдуть без субсидій.

Також міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що після повної монетизації «ані копійки з того, що людина заощадила, не буде списуватися до бюджету». За його словами, «все, що людина заощадила, вона матиме можливість зняти зі своєї картки, зі свого рахунку й використовувати так, як вважає за потрібне».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО