Клімкін розповів, що між Україною та Польщею немає конфлікту

Відносини України та Польщі – доволі хороші, про конфлікт між країнами не йдеться.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові.

«У нас немає конфлікту, але є емоційний контекст. Часто ця емоційність ґрунтується на історичних подіях. Польські політики прагнуть розставити всі крапки над «і», лише ґрунтуючись на своєму баченні історичних подій. Історія – складна штука. Спільна історія – ще складніша», – сказав очільник українського зовнішньополітичного відомства.

Клімкін закликав політиків не спекулювати історією й виважено підходити до вирішення історичних питань.

«Там, де йдеться про історію, немає місця емоціям. Я намагаюся донести польським колегам, що держава не може відповідати за злочини окремих воєнізованих загонів, непідконтрольних державі. Ставити знак рівності між окремими загонами – це маразм, це не відповідає ані історичній правді, ані реальності. Політики не мають спекулювати історією. Політика – це для сучасності й майбутнього, а історію потрібно залишити для науковців. Для держави важливо дивитися вперед, а не в минуле», – пояснив він.

Раніше Польща закрила «зелений коридор» на українському кордоні.

Нагадаємо, за даними екзит-полу, проведеного дослідницьким центром Ipsos, на місцевих виборах у Польщі перемогу здобула правляча націонал-консервативна партія «Право і справедливість» Ярослава Качинського, набравши 32,3% голосів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО