Меркель підтвердила намір відмовитися від посади голови партії ХДС

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції 29 жовтня підтвердила інформацію про свій намір відмовитися від посади голови партії «Християнсько-демократичний союз».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Zeit Online.

Водночас Меркель залишиться федеральним канцлером до наступних виборів до Бундестагу в 2021 році. Вона повідомила, що збирається виступити на партійному з'їзді ХДС у грудні вже не як лідер політсили.

Також Меркель підкреслила, що після завершення своїх повноважень як федерального канцлера більше не висуватиме свою кандидатуру до Бундестагу.

За її словами, після відходу з політики Німеччини вона не збирається претендувати на будь-яку посаду в керівництві Євросоюзу. Ангела Меркель найдовше попередників очолює партію ХДС (з 2000 року). З 2005 року вона обіймає посаду канцлера Німеччини.

Відзначимо, що рейтинг правлячого в Німеччині блоку християнських партій, очолюваного Ангелою Меркель, впав до найнижчого показника за всю історію. Напередодні німецька антиіммігрантська партія «Альтернатива для Німеччини» (AfD) вперше отримала місця в усіх регіональних парламентах.

Раніше стала відома дата візиту Меркель до Києва.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО