МВФ назвав умову затвердження нової програми для України

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) готова затвердити нову програму підтримки економічної політики України – stand by arrangement (SBA) лишеи після остаточного перегляду тарифів на опалення відповідно до підвищення ціни на газ.

Відповідна інформація міститься в попередньому проспекті емісії єврооблігацій Міністерства фінансів, текст якого має в своєму розпорядженні агентство «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Домовленість з експертами МВФ передбачає, що тарифи на опалення мають бути повністю переглянуті з урахуванням підвищення тарифів на газ до затвердження нової програми радою директорів Фонду», – зазначено в документі.

Як повідомлялося, 19 жовтня уряд вирішив підвищити ціни на газ на 23,5% з 1 листопада. Протягом години після відповідного рішення Кабміну на сайті МВФ з'явилася заява про те, що Україна та МВФ досягли згоди щодо нової програми stand-by на 3,9 млрд дол., яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року й термін якої завершувався в березні 2019 року.

Трохи пізніше в Мінфіні висловили очікування, що рада МВФ затвердить програму до кінця 2018 року за умови, що Україна виконає всі домовленості, в тому числі ухвалення Верховною Радою державного бюджету, який відповідає рекомендаціям МВФ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО