Луценко розповів, чому немає звинувачень щодо вибухів на артскладах

У кримінальних справах про вибухи на складах із боєприпасами поки немає обвинувачених. У кожній справі призначені близько десяти експертиз, які потребують чималих робіт.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, пише «РБК-Україна» у вівторок, 16 жовтня.

За його словами, причиною є проведення великої кількості експертиз для з'ясування причин виникнення пожеж на артскладах, які тягнуться понад рік у кожному окремому випадку.

Луценко зазначив, що слідство вважає основною версією вибуху в Харківській області диверсію шляхом безпілотного літального апарату, який скинув термобаричні заряди.

«Маса експертиз з цього приводу підтверджує цю точку зору», – додав генпрокурор.

За його словами, основною версією пожежі в Калинівці також є диверсія.

«Основною версією в Калинівці є диверсійна група, а також неналежне ставлення до службових обов'язків тих, хто повинен був зупинити посягання на підрив. Така ж ситуація зі складами в Чернігівській області. Основною версією є диверсійний загін, а також ймовірне недбале ставлення керівництва військової бази до виконання своїх службових обов'язків», – додав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що за всіма справами щодо пожеж на артскладах необхідно провести експертизи.

Раніше повідомлялося, що в Україні через пожежі на артскладах за два з половиною роки знищено боєприпасів на суму близько 2 мільярдів доларів.

Також голова МЗС Павло Клімкін заявляв, що для посилення безпеки складів боєприпасів країна може використовувати ресурси НАТО.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО