Під Ічнею спостерігається одиночна детонація боєприпасів

На території арсеналу Міноборони під Ічнею (Чернігівська область) протягом минулого дня спостерігалася одиночна детонація боєприпасів.

Про це в суботу, 13 жовтня, повідомляє прес-центр ДСНС.

«Протягом дня на території арсеналу Міноборони спостерігалася одиночна детонація боєприпасів», - йдеться у зведенні рятувальників про стан ліквідації наслідків пожежі на військових складах під Ічнею станом на 7:00 суботи.

Зазначається, що на цей час піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення 16-кілометрової зони, прилеглої до арсеналу. Зокрема, протягом доби проводилася очистка 16 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу, і вже завершені роботи в шести населених пунктах: Заудайка, Мала Дівиця, Обичів, Бурімка, Безбородьків, Шеловичі.

Також рятувальники доповіли, що протягом дня літаками Ан-32П та гелікоптером Мі-8 ДСНС тривало гасіння окремих осередків пожежі, здійснено 39 скидів води (186 тонн), всього з початку робіт - 85 скидів (554 тонн).

У свою чергу пожежно-рятувальні підрозділи забезпечують безперебійну заправку водою пожежних танків Міноборони.

«Загиблих і травмованих в результаті надзвичайної ситуації не зафіксовано», - відзвітували в ДСНС.

Раніше в ДСНС повідомили, що всі дороги в районі Ічні розміновані. Вранці 12 жовтня інтенсивність детонації зменшилася до трьох вибухів на годину.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 ЗСУ стався вибух, а потім почалася пожежа, яка була ліквідована ввечері 10 жовтня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО