Аваков розповів, яку частину від штрафів із TruCam планують залишати для МВС

Міністерство внутрішніх справ пропонує 50% коштів від штрафів за порушення правил дорожнього руху, що були зафіксовані автоматично, відправляти МВС та Нацполіції для розбудови системи відеофіксації на дорогах.

Як пише «Слово і Діло», законопроект змін до Бюджетного кодексу на засідання уряду 10 вересня вніс міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють «Наші гроші».

У документі зазначається, що нині 100% штрафів за порушення правил дорожнього руху спрямовуються до загального фонду державного бюджету.

Законопроект пропонує направляти до спецфонду 50% надходжень від правопорушень, що були зафіксовані автоматично, а інші 50% спрямовувати на розвиток мережі відеофіксації (з них 60% – на діяльність Нацполіції та МВС, а решту – «Укравтодору» та регіональним бюджетам у вигляді субвенції).

Усі кошти мають бути використані на закупівлю техніки та будывництво інфраструктури для відеофіксації правопорушень.

За підрахунками МВС, автоматична відеофіксація порушень дозволить щорічно отримувати від штрафів 15-20 мільярдів гривень, а розширення мережі відеофіксації дозволить збільшити цю суму.

При узгодженні позицій проти виступив Мінфін, аргументуючи тим, що відсутність коштів у загальному фонді бюджету може негативно позначитися на фінансуванні соціальних програм. В експертному висновку також вказано, що днями екс-радник Авакова, народний депутат Антон Геращенко від «Народного фронту» вніс до Верховноъ Ради законопроект, що майже ідентичний документу, розробленому МВС.

Нагадаємо, з 8 жовтня поліція почала використовувати камери TruCam для фіксації порушення швидкості на автошляхах.

«Слово і Діло» писало, де використовуватимуть пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО