НАЗК знайшло порушення в декларації Новинського й скерувало висновок до НАБУ

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло ознаки кримінального правопорушення в електронних деклараціях народного депутата Вадима Новинського.

Результати перевірки Нацагентство скерувало до Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЗК.

Так, Нацагентство встановило, що Новинський не вказав у деклараціях за 2015 і 2016 роки інформацію про вартість таких об'єктів декларування: акцій чотирьох компаній, які належать цому, та частин двох приміщень, які перебувають у його користуванні. Зазначені депутатом у кожній декларації відомості відрізняються від достовірних на суму понад 8,6 мільйона гривень.

Таким чином, вказана інформація може свідчити про вчинення Новинським кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення Новинського. Також детективи розслідують можливий брехню в декларації нардепа Сергія Дунаєва. Раніше НАБУ почало розслідувати можливе збагачення братів Дубневичів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО