АМКУ перевірить продаж телеканалу NewsOne

Антимонопольний комітет України (АМКУ) має намір звернутися до власників телеканалу NewsOne з вимогою підтвердити або спростувати інформацію про продаж телеканалу.

Про це повідомили в прес-службі відомства, передає «Слово і Діло».

В АМКУ відзначили, що до комітету не надходила інформація про зміну власника телеканалу (юридична особа – компанія «Новини 24 години»).

Як повідомлялося, 4 жовтня народний депутат Євгеній Мураєв, який донедавна був власником телеканалу NewsOne, заявив про його продаж народному депутату від фракції «Опозиційного блоку» Тарасу Козаку. Раніше Мураєв передав 100% статутного фонду телеканалу колишньому заступнику глави Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрію Портнову.

«Сьогодні власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став мій товариш і колега Тарас Козак. Бажаю йому та колективу успіху й зростання», – написав він.

Як зазначає на своїй сторінці в соцмережі журналістка НВ Христина Бердинських, новий власник NewsOne є дуже близьким другом одіозного кума голови Кремля Віктора Медведчука. Зокрема, з 2013 року колишній заступник голови Держмитниці Козак орендує будинок площею 609 кв. м у фірми «Спорт-тур», кінцевим власником якої є дружина лідера прокремлівської організації «Український вибір» Оксана Марченко.

Крім того, брати нардепа й Медведчука Сергій і Богдан спільно володіють цілою низкою підприємств. Своєю чергою Портнов у себе в акаунті підкреслив, що більше не має стосунку до телеканалу.

«Від сьогодні- я більше не матиму стосунку до інформаційної, адміністративної або іншої діяльності телеканалу», – заявив він.

Раніше стало відомо, коли спікер парламенту Андрій Парубій підпише постанову про санкції проти NewsOne і «112 Україна».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО