Адвокат розповів, чому Сенцов припинив голодування

Український політичний в'язень Олег Сенцова з 6 жовтня офіційно припиняє голодування з примусу лікарів, які пригрозили почати примусове годування і «зробити з нього овоч».

Цю інформацію підтвердив його адвокат Дмитро Дінзе в інтерв'ю Радіо НВ, пише «Слово і Діло».

За словами Дінзе, припинення голодування Сенцова - це вимушений захід, сам політв'язень волів би продовжувати свій протест.

Адвокат додав, що рішення про припинення голодування прийнято після того, як російські лікарі і тюремники висунули ультиматум Сенцову: або добровільне припинення голодування, або примусове годування. За його словами, йому дали тиждень на роздуми, в іншому випадку пообіцяли вивезти в реанімацію, прикувати до ліжка і почати примусово годувати через трубку.

«І сказали, що з нього овоч зроблять. Овоч - це він буде просто тупо лежати на ліжку з люлькою в носі або в роті. Вони [і зараз] вважають, що він вже не здатен віддавати звіт своїм діям, що голодування перейшло в стадію, коли настала точка неповернення», - заявив Дінзе в коментарі Медузи.

За словами адвоката, існує великий ризик, що Сенцов не вийде з голодування через «незворотні процеси» у внутрішніх органах: «Невідомо, як він вийде з голодування - 50 на 50».

Адвокат зазначив, що політв'язень перебуває в критичному стані. «У нього під питанням відмова правої нирки, розкладання печінки, в зв'язку з голодуванням у нього розвинулася ішемія серця», - розповів адвокат.

Раніше Сенцов вибачився, що припиняє голодування.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО