Крисін не поїхав на етап до виправної колонії

Юрій Крисін, засуджений за смертельний напад на журналіста В'ячеслава Веремія до 5 років позбавлення волі Апеляційним судом Києва, не відправився етапом до Торецької колонії в п'ятницю, 28 вересня.

Про це виданню Insider повідомила прокурор Управління спецрозслідувань Юлія Малашич, пише «Слово і Діло».

За її словами, в четвер, 27 вересня, Крисін був знятий з етапу нібито через високу температуру.

Водночас Малашич вказує, що за законом, у разі поганого самопочуття засуджений не знімається з етапу, а має їхати в супроводі медичного працівника.

Зараз Крисін перебуває в Лук'янівському СІЗО Києва.

Він перебуває там у зв'язку з тим, що Дарницький суд із березня розглядає іншу справу, де фігурантом є Крисін, – про викрадення та катування людини в січні 2014 року, а також напад із вибухівкою на барикади в лютому 2014 року. Раніше у вересні прокурор Малашич не стала клопотати про продовження запобіжного заходу – тримання під вартою в СІЗО – в справі викрадення, оскільки набув чинності обвинувальний вирок у справі загибелі Веремія, за яким Крисіну призначили позбавлення волі.

У п'ятницю, 28 вересня, він мав виїхати етапом до призначеної йому для відбування покарання виправної установи в Торецьку Донецької області.

У середу, 26 вересня, захист Крисіна подав клопотання про те, щоб залишити його в СІЗО, і не переводити до колонії, незважаючи на відсутність ухвали про запобіжний захід. Проте Дарницький суд відхилив це клопотання.

Наступного дня, 27 вересня, Крисіна, за словами Малашич, зняли з етапу всупереч закону.

Раніше під час розгляду справи в Дарницькому суді, коли Крисін перебував у СІЗО, траплялися випадки, коли Крисін відмовлявся виходити з камери, щоб узяти участь у засіданні, а адміністрація закладу не реагувала на це належним чином.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО