У САП прокоментували непередачу до суду паливної справи Міноборони

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не передасть до суду справу про купівлю Міністерством оборони палива у ТОВ «Трейд Коммодіті» поки не ухвалиться остаточне рішення за скаргою на визнання незаконним висновку аудиту.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповів перший заступник керівника САП Максим Грищук.

«Не передаємо, поки не вирішиться питання з висновком аудиту в справі. Поки що ми не отримали рішення Київського апеляційного адміністративного суду на руки. Очікується отримання наприкінці тижня або на початку наступного», – підкреслив він.

Разом із тим «Українські новини» повідомляють про намір САП і НАБУ поновити досудове розслідування в цій справі. За словами джерела, висновок аудиту визнали незаконним, і тому не нього не можна посилатися. Співрозмовник додав, що розслідування необхідно поновити для проведення повторного аудиту.

Як відомо, детективи НАБУ ще 28 березня завершили розслідування справи паливних схем у Міноборони. Всім підозрюваним та їхнім адвокатам був відкритий доступ до матеріалів слідства. Також ЗМІ повідомляли, що експертиза в цій справі підтвердила розтрату коштів. Водночас Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним висновок аудиту в паливній справі. САП оскаржила це рішення, проте суд відмовив. У прокуратурі планують оскаржити й це рішення після отримання його на руки.

Крім того, нагадаємо, суд відвів детектива в справі паливних схем Міноборони.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО