У Раді закликали продовжити дію закону про особливий статус Донбасу

Продовження закону про особливий статус Донбасу потрібне для продовження санкцій проти Російської Федерації.

Про це заявила перший віце-спікер парламенту, народний депутат Ірина Геращенко під час Погоджувальної ради в понеділок, 1 жовтня, передає «Слово і Діло».

За словами нардепа, протягом останніх 2 тижнів відбулася низка зустрічей щодо пролонгації статусу про особливості місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях.

«Протягом останніх двох тижнів у межах неформальної мінської платформи, яка працює в українському парламенті, відбулася низка зустрічей. Зокрема, з головуючим в ОБСЄ Мартіном Сайдіком, дипломатами та високопоставленими особами країн Нормандського формату щодо пролонгації статусу про особливості місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях», – повідомила Геращенко.

За її словами, питання продовження дії закону про особливий статус Донбасу були також обговорені з радником президента США Джоном Болтоном. Геращенко зазначила, що продовження дії закону дозволить посилити для українських партнерів у ЄС і США інструмент для продовження санкцій проти РФ.

«Хочу повторити про готовність міністра закордонних справ Павло Клімкін зустрітися з представниками фракцій. Це закон санкцій, який потрібен для того, щоб не дати Кремлю можливості розвалити санкції», – підкреслила парламентарій.

Геращенко зазначила, що лідери фракцій мають узяти участь в обговоренні законопроекту на мінській платформі.

Раніше стало відомо, що Геращенко наполягає на перенесенні переговорів щодо Донбасу з Мінська.

Також нардеп розповіла про плани України щодо договору про дружбу з РФ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО