Помер відомий український дипломат

Надзвичайний і повноважний посол України, колишній перший заступник міністра закордонних справ України Микола Макаревич помер 28 вересня на 78-му році життя.

Про це повідомляє Українська асоціація зовнішньої політики в Facebook, пише «Слово і Діло».

Макаревич присвятив майже 50 років життя роботі на дипломатичній ниві.

Відзначається, що після здобуття Україною незалежності в 1991 році Макаревич особисто координував критично важливу роботу щодо забезпечення визнання незалежної України іноземними державами і в першу чергу - країнами «Великої сімки» та доклав значних зусиль у реалізації рішення про відмову України від ядерного арсеналу.

Микола Макаревич народився 28 жовтня 1940 року в селі Кам'яно-Товкач в Житомирській області. Закінчив у 1958 році Київський індустріальний технікум. А в 1966 році - Київський державний університет імені Тараса Шевченка. Також володів російською та англійською мовами. Нагороджений почесною відзнакою президента України, орденом «За заслуги» I, II і III ступеня, орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Також нагадаємо, в Лісабоні у вівторок, 8 травня, на 67-му році життя помер посол Російської Федерації в Португалії Олег Білоус.

Раніше повідомлялося, що посол Канади відвідав Гандзюк в лікарні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО