Суд відправив під домашній арешт нападника на суддю у справі Майдану

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт Василя Кононенка, підозрюваного у побитті судді Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячука, який справу про розстріл 48 мітингувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Такий запобіжний захід застосовано на 2 місяці – до 15 листопада. Також підозрюваний зобов’язаний носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

Кононенку інкримінується ч.4 ст.296 КК – хуліганство. Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

За матеріалами справи, суддя Дячук ввечері 14 вересня перебував вдома з дружиною і близько 20.30 відчув з вулиці запах горіння сміття. Суддя підійшов і побачив раніше наглядно знайомого Кононенка, власника автостоянки, який начебто палив це сміття. Дячук зробив йому зауваження. У відповідь сусід почав його ображати, зокрема як працівника суду, вживати нецензурну лексику. А далі начебто узяв металеву трубу і почав розмахувати нею та завдавати ударів судді. Такі його дії тривали близько 15 хвилин. Суддя отримав тілесні ушкодження – поріз раковини вуха, садно і гематому на потилиці, садна на щоці і грудній клітці, забій лівого ліктьового суглобу і лівого передпліччя. Дячука госпіталізувала швидка допомога.

Прокурор підкреслив, що Кононенко вибачення в судді не попросив, у слідчих діях участі брати не хотів. Прокурор просив максимально суворий запобіжний захід – взяття під варту без альтернативи у вигляді застави.

Зі слів адвоката підозрюваного, слідчі досі не вилучили металеву трубу, якою суддю начебто били. Суддя Максим Вишняк запитав про це у прокурора і слідчого, але ті сказали, що їм поки невідомо, оскільки ще не передано всі матеріали справи. Спочатку справою займався Святошинський райвідділ поліції, але згодом її передали до Солом'янського РВ.

Нагадаємо, поліція Києва затримала чоловіка, який напав на суддю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО