Парубій обговорив із Волкером кібербезпеку під час виборів

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер на зустрічі в п'ятницю, 14 вересня обговорили інформаційні та кіберзагрози майбутніх виборів з боку Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради, пише «Слово і Діло».

«Україна часто відчуває інформаційні та кібератаки з боку Росії. Тому зараз, напередодні виборів, важливою є підтримка і співпраця зі Сполученими Штатами Америки, які дуже добре знають, що таке російські кібератаки, зокрема, втручання у вибори», - сказав Парубій.

У свою чергу Волкер зазначив, що «безпека виборів - це наш спільний інтерес, тому ми активно співпрацюємо з українською владою та неурядовими організаціями, щоб забезпечити безпеку виборів».

Парубій також зазначив, важливість аспекту інформаційної безпеки, «адже в Україні існує мережа так званих засобів масової інформації, керованих із країни-агресора, які фактично виконують роль інструменту російської пропаганди».

«Як російський агресор окупував частину українських земель, - також окупованою є і частина інформаційного простору України», - підсумував голова спікер.

Раніше Волкер заявив, що США готові зміцнити флот і протиповітряну оборону України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО