Суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження проти міністра юстиції

Солом'янський суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити провадження щодо міністра юстиції Павла Петренка за підозрою в декларуванні недостовірної інформації.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді на звернення юристів «Тисни» (Bihus.Info) за матеріалами програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». Провадження мають відкрити за ст. 366-1 «Декларування недостовірної інформації».

Зауважимо, що НАБУ ще не отримало ухвали суду, тож поки кримінальне провадження не відкрили.

Нагадаємо, раніше журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з’ясували, що племінниця міністра Божена Клічук після його призначення стала власницею двох квартир у елітних житлових комплексах на Печерську та автомобіля Lexus NX200.

Водночас, відповідно до електронної декларації Петренка, він не має власного житла, а мешкає в орендованому. Його племінниця не мешкає в жодній із двох записаних на неї квартир, а проживає в третій, маминій, на бульварі Шевченка.

У декларації міністра вказано, що він володіє 11-річним Volkswagen Golf, але при цьому користується орендованою Toyota. При цьому Петренко має солідні суми в готівці та на банківських рахунках.

Свою участь у придбаннях племінниці міністр Петренко спростував. При цьому він підтвердив, що в травні мав спільний відпочинок із нею в Туреччині й заплатив за нього.

Нагадаємо, вранці 13 вересня Національне антикорупційне бюро повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 КК України) та декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України).

Прес-служба Солом'янського районного суду Києва в Facebook повідомила, що 13 вересня надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу Омеляну. Автоматизована система документообігу суду передала клопотання в провадження судді Ганні Сергієнко.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити заставу в 5 мільйонів гривень міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО