Унаслідок викидів «Кримського титану» постраждали десятки дітей у Херсонській області

До Херсонської обласної лікарні ушпиталили 15 дітей із підозрою на отруєння хімічними викидами заводу «Кримський титан».

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН, у дітей однакові симптоми – сльозотеча та ларингіт.

Під адмінкордон з окупованим Кримом уже виїхала обласна та міністерська комісія з Києва, яка досліджує повітря, ґрунт і воду на вміст сірчаної кислоти.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в місті Армянську на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт «липкої іржі», яким вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висипання й загальне нездужання.

Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язане з випарами вмісту кислотного накопичувача, до якого скидають хімічні відходи з 1971 року. У зв'язку з цим завод «Кримський титан» призупинив свою роботу. З Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма та директора та регіонального представника Європейського офісу Програми ООН із питань навколишнього середовища Яна Дусіка через ситуацію в окупованому Армянську.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що підрозділи Збройних сил РФ у серпні проводили в анексованому Криму стрілянину в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового й содового заводів. Крім того, на адмінкордоні з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу «Кримський титан».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО