Ситник розповів про ймовірні арешти керівництва НАБУ

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не виключає, що проти нього та інших керівників і детективів відомства з наближенням виборів буде більше розслідувань і, можливо, спроби арешту.

Про це він розповів журналістам у середу, 5 вересня, відповідаючи на запитання з приводу розслідувань щодо керівництва НАБУ та доступу до телефонних дзвінків головреда «Схем» Наталії Седлецької.

За його словами, якби були реальні підстави когось притягнути до відповідальності, то це б уже давно зробили. З приводу доступу до телефону журналістки він зазначив, що прокуратура порушила баланс і здійснює пряме втручання в приватне життя.

«Наскільки ми всіх дістали своїми розслідуваннями, тим більше, що зараз ще може Антикорупційний суд запуститися, що їм потрібно зараз щось зробити. Зі мною персонально, з НАБУ. Кудись його подіти й забути, як страшний сон», – сказав Ситник.

«Виключати подальших розслідувань, затримань, арештів, у тому числі й щодо мене персонально, я не буду. Тим більше, що наближається час до виборів», – додав очільник антикорупційного відомства.

Він зазначив, що ця тактика застосовуватиметься, адже розслідування НАБУ фактично руйнують політичну систему.

Нагадаємо, Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через імовірне розголошення даних слідства на підставі оприлюдненого в інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Провадження щодо директора НАБУ було відкрите за зверненням депутатки від «Народного фронту» Олени Масоріної та цивільної дружини в минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

У вересні 2018 року стало відомо, що ГПУ почала перевіряти дзвінки журналістів, з якими Ситник обговорював матір дітей Кулика.

Також «Слово і Діло» писало, що Луценко запросив журналістку «Схем» на закриту зустріч після того, як суд дозволив слідчим отримати доступ до інформації з її телефону.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО