Седлецька заявила, що Луценко відмовився від прямого ефіру

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відмовився від прямого ефіру на «Радіо Свобода».

Як пише «Слово і Діло», про це в Facebook повідомила головний редактор «Схем» Наталія Седлецька.

Седлецька зазначила, що той факт, що Луценко хоче обговорювати питання надання доступу до її телефону «в своєму кабінеті за зачиненими дверима, а не в прямому ефірі, викликає занепокоєння та підозри».

«Юрій Луценко відмовився від прямого ефіру «Радіо Свобода» й не захотів публічно відповідати на запитання щодо доступу слідчих до мого телефону», – написала вона, зазначивши, що пропозиція прийти на ефір залишається відкритою.

Головний редактор «Схем» Седлецька заявила, що Луценко відмовився спілкуватися в прямому ефірі.

Нагадаємо, раніше Седлецька заявляла, що Луценко запросив головного редактора «Схем» Наталію Седлецьку на закриту зустріч, заплановану на сьогодні, 5 вересня 2018 року. Зустріч була призначена на 15:30. Своєю чергою Седлецька запросила Луценка на цей самий час поспілкуватися з журналістами в прямому ефірі «Радіо Свобода».

Зазначимо, суд Києва надав ГПУ доступ до інформації з телефону Седлецької в межах справи про розголошення держтаємниці директором НАБУ Артемом Ситником. Як зазначалося, Седлецька проходить свідком у справі.

НСТУ відреагувала на ситуацію, що склалася, оприлюднивши відповідну заяву в Facebook. Зокрема компанія стурбована втручанням в право на приватність Наталії Седлецької без належних обґрунтувань необхідності й тривалості періоду такого втручання.

Також в НСТУ переконані у високій професійності Седлецької та команди журналістів-розслідувачів і сподіваються, що джерелам, які допомагають журналістам викривати корупцію, нічого не загрожує.

Як повідомляється, команда НСТУ уважно стежитиме за дотриманням всіх законодавчих норм і процедур під час слідства й інформуватиме громадськість у разі виявлення порушень.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО