ГПУ зафіксувала докази фінансування бойовиків Росією

У Донецькій області ГПУ задокументувала докази фінансування Росією бойовиків – у двох населених пунктах виявили міни, які на озброєнні Збройних сил України не перебувають.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

«За попередньою інформацією, зазначені зразки мінно-вибухових пристроїв на озброєнні Збройних сил України не перебувають і не використовуються», – йдеться в повідомленні.

Так, під час виконання одного із завдань на околицях населеного пункту Гранітне (Донецька область) військовослужбовцями Об'єднаних сил виявлений мінно-вибуховий пристрій, який був ідентифікований як неконтактний вибуховий пристрій НПП-П «Охота».

Відповідно до тактико-технічних характеристик, МВП-П «Охота» являє собою комплект протипіхотних мін (5 шт.), які приводяться в дію при реєстрації руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики. НПП має блок управління з елементами живлення, що дозволяє противнику використовувати міни не лише дистанційно, але й в автономному режимі.

Крім цього, під час виконання завдань військовослужбовцями Об'єднаних сил на околицях населеного пункту Павлопіль (Донецька область) виявлені мінно-вибухові пристрої ПМН-2.

«З урахуванням місця виявлення зазначених зразків озброєння їх використання на території Донецької області свідчить про військову агресію Збройних сил Російської Федерації та підконтрольних ним незаконних збройних формувань», – відзначили в ГПУ.

Відповідно до тактико-технічних характеристик, мінно-вибуховий пристрій УМН-2 призначений для ураження живої сили, що своєю чергою створює небезпеку для життя та здоровь'я цивільного населення Донецької області.

У результаті проведених слідчих (розшукових) дій 22 серпня зазначені зразки озброєння вилучені під час огляду місця події й наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

Як стало відомо раніше, СБУ заблокувала нелегальні поставки зброї до Росії.

Також нагадаємо, бойовики обстріляли дитячий садок на Донбасі, є поранена.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО