Військовий парад «Марш нової армії» на Хрещатику – трансляція

Цього року військовий парад називається «Марш нової армії». За словами міністра оборони України Степана Полторака, в параді візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців та 250 одиниць техніки.

Про це повідомляє «Слово і Діло». Трансляцію параду буде проводити телеканал «112 Україна». Онлайн-трансляція військового параду стартує о 9:30.

Міністр також повідомив, що під час параду вперше будуть показані проходження механізованої колони, а також нові і перспективні зразки озброєння і техніки. За словами президента України Петра Порошенка, в параді вперше візьме участь коробка жінок-військовослужбовців.

Також вперше прозвучить нове офіційне армійське вітання: «Слава Україні!» - «Героям Слава!».

Вперше за останні роки в параді візьме участь військова авіація. Крім того, в параді візьмуть участь підрозділи ЗСУ, МВС, СБУ, ДСНС і військові оркестри. У святкових заходах із нагоди Дня Незалежності запланована участь представників 18 країн.

Зокрема, очікується прибуття радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона, спеціального представника Держдепу США з питань України Курта Волкера, міністрів оборони Туреччини, Польщі, Румунії, Грузії, Латвії, Литви, Естонії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО