США виділять Україні додаткову технічну допомогу

Україна отримає додатково майже $78 млн від уряду США на підвищення прозорості врядування та забезпечення стійкого економічного розвитку.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, 22 серпня уряд ухвалив рішення про підписання відповідних двосторонніх документів, пише «Слово і Діло».

Підписання угод створить необхідні законодавчі умови для виділення урядом США додаткової технічної допомоги в розмірі більш ніж $54,4 млн.

«Ці кошти будуть спрямовані на забезпечення доступності інвестиційної діяльності середнього класу в Україні, зміцнення потенціалу приватного сектора економіки, підвищення енергоефективності української економіки та її енергетичної безпеки, збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва», – пояснюється в повідомленні.

Крім того, ще понад $23,6 млн буде виділено на реформу управління, зокрема на поліпшення законодавчого середовища відповідно до європейських стандартів, вдосконалення функцій громадянського нагляду та участі громадян у процесах управління, а також посилення підзвітності уряду.

Як повідомлялося, Україна планує витратити 250 мільйонів доларів військової допомоги від США на медицину, ППО та засоби радіоелектронної боротьби.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО