У СОТ відповіли на позов Туреччини проти США

СОТ відреагувала на позов, поданий Туреччиною через підвищення США мит на турецьку сталь та алюміній.

Як пише «Слово і Діло», заява оприлюднена на офіційному сайті організації.

«У зв'язку із запровадженням Сполученими Штатами додаткових імпортних мит на сталь та алюміній із Туреччини, Туреччина запросила США на консультації в рамках Механізму вирішення спорів (МРС), що застосовується при Світовій організації торгівлі (СОТ)», – ідеться в повідомленні.

Там же уточнюється, що про це офіційно повідомили всім членам СОТ.

Нагадаємо, 10 серпня президент США Дональд Трамп оголосив про підвищення мит на сталь та алюміній із Туреччини до 50% і 20% відповідно. У відповідь 15 серпня Анкара запровадила мита на легкові автомобілі (до 120%), алкоголь (140%) та листовий тютюн (до 60%) зі США.

На тлі мит 13 серпня курс турецької ліри щодо долара впав до історичного мінімуму (6,9 ліри за $ 1). Крім того, агентства Moody's Investors Service і S&P знизили рейтинг довгострокових емітентів уряду Туреччини.

Відносини між двома країнами загострилися в липні, після того, як президент США Дональд Трамп пообіцяв Туреччині «великі санкції» через затримання американського пастора Ендрю Брансона, якого в Туреччині звинувачують у зв'язках з організацією ФЕТО проповідника Фетхуллаха Ґюлена й причетності до спроби державного перевороту в 2016 році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО