Меркель закликали вимагати від Путіна звільнення Сенцова

Голова фракції Союз-90/зелені в бундестазі Катрін Герінг-Еккардт заявила, що Канцлер Німеччини Ангела Меркель повинна виступити за звільнення українського режисера Олега Сенцова під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбудеться в суботу, 18 серпня.

Про це повідомляє DW, передає Слово і Діло

Вона зазначила, що випадок Сенцова показує, «наскільки погано йдуть справи із захистом прав людини при Путіні».

«При всій необхідності діалогу з Путіним уряду Німеччини не слід нехтувати нашими власними цінностями», - зазначає глава парламентської фракції «зелених».

З авторитарним російським президентом і його корумпованим режимом не можна спілкуватися в некритичному звичайному режимі, вважає політик.

За її словами, Меркель повинна дати зрозуміти, що продовжувати утримувати Сенцова як заручника неприйнятно.

«Якщо його незабаром не відпустять, це призведе до вкрай різкого погіршення відносин між Росією і Європою», - зазначила глава опозиційної фракції.

Відзначається, що вона також назвала «жорстоким і нелюдським» ту обставину, що Сенцов після анексії Криму був засуджений за сфабрикованою справою до 20 років колонії в Сибіру.

Додамо, за словами сестри Сенцова він вже не вірить в своє звільнення.

Тим часом, в Кремлі заявили, що в ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель російський президент Володимир Путін обговорить, в тому числі, українське питання.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО