Трамп розповів про користь торгових мит

Торгові мита ведуть США до «нових прекрасних операцій», заявив американський президент Дональд Трамп.   Як пише «Слово і Діло», про це він написав у своєму Twitter в середу, 15 серпня.

Трамп підкреслив, що Сполучені Штати були побудовані на митах і зараз вони ведуть до нових операцій на противагу «жахливим і нечесним» угодами, які він успадкував від попереднього керівництва країни.

«Неприпустимо, щоб інші країни приходили і крали багатство наших великих США. Досить!»- написав американський лідер.

В кінці березня США заявили про запровадження мит на імпорт сталі та алюмінію в розмірі 25 і 10% відповідно. Для Євросоюзу (ЄС), Канади і Мексики тарифи почали діяти з 1 червня, для інших держав - трохи раніше.

У липні Вашингтон встановив мита в розмірі 25% на загальну суму $ 50 млрд на імпорт деяких китайських товарів. Китай запровадив відповідні заходи, підвищивши мита на 659 американських товарів до 25%, і ініціював розгляд у Світовій організації торгівлі (СОТ).

10 серпня президент Трамп оголосив про двократне підвищення мит на алюміній і сталь з Туреччини - до 20 і 50% відповідно. У відповідь Анкара в два рази збільшила мита на 22 види товарів з США.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО