Під санкції України потраплять десятки російських видавництв

Держкомтелерадіо пропонує Кабміну запровадити санкції проти російських видавництв, які видають і поширюють продукцію антиукраїнського змісту.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 16 серпня, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що за результатами трирічного моніторингу був складений перелік, до якого внесені 192 видання, випущені 35 російськими видавництвами.

«Санкції стосуватимуться російських видавництв, у діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту займає помітне місце й має систематичний характер. Ці видавці свідомо укладають договори з «творцями» текстів, які спрямовані на розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, пропагують насильство та вчинення терористичних актів проти України», – зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

За його словами, в разі ухвалення цього розпорядження Кабміном очікується значне скорочення імпорту видавничої продукції з Росії, а вивільнені ринкові ніші відкриють нові можливості для українських видавців і дистриб'юторів.

Проектом розпорядження передбачено винести питання застосування до певних юридичних осіб персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, останнє оновлення переліку відбулося 5 липня, коли до «чорного списку» російських видань внесли чотири книги, а загальна їхня кількість склала 178 найменувань. Найбільш відзначилися в продукуванні і розповсюдженні антиукраїнських пропагандистських видань такі російські видавництва, як «Віче», «Ексмо», «Центрполіграф», «Алгоритм» та інші.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО