Луценко прокоментував напади на активістів

Голова Генпрокуратури Юрій Луценко прокоментував резонансні напади на чиновників та активістів, що відбулися в Херсоні та Одесі.

Як передає «Слово і Діло», зокрема, на брифінгу в четвер, 2 серпня, на полігоні ЦСО «Альфа» під Києвом він відповів на запитання про ситуацію із замахами на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк та інцидент з активістами «Народного Руху» Михайлом Кузаконем і Григорієм Кузьмою.

За словами Луценка, замахи на вбивство громадських активістів показали зростання кількості правопорушень на півдні України.

«Для нас певні дії щодо порушень на півдні України. Сьогоднішні події в Одесі це також показали», – сказав Луценко.

За його словами, «розпочався план дестабілізації».

«Думаю, Нацполіція вийшла на кращий рівень розслідувань», – додав він.

Генпрокурор анонсував нараду з правоохоронними органами щодо всіх правопорушень, спрямованих проти відомих проукраїнських громадських активістів.

«Я буду буквально завтра в Полтаві, й уже завтра ввечері проведемо нараду із силовиками з максимальної концентрації для досягнення результатів щодо всіх правопорушень, спрямованих проти відомих проукраїнських громадських активістів півдня України й не тільки», – сказав він.

При цьому Луценко не згадав про вбивство активіста, колишнього учасника АТО в складі батальйону «Донбас» Віталія Олешка в Бердянську.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО