Мінфін США дає Дерипасці більше часу для продажу акцій

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки надало більше часу інвесторам російських компаній, які перебувають під санкціями, для продажу акцій і цінних паперів компаній Rusal, EN + і Gaz Group.

Про це пише Bloomberg, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що таке рішення послабить вплив санкцій, запроваджених 6 квітня, і спрямованих проти російського олігарха Олега Дерипаски, який пов'язаний із Кремлем.

Санкції мали негативний вплив на наявність алюмінію на ринках і привели до значного зростання цін.

Мінфін США розширив вікно до 23 жовтня і тим самим дає Дерипасці більше часу для того, щоб зменшити його частку в бізнесі.

У квітні Дерипаска, щоб переконати уряд США послабити санкції, погодився обмежити свою частку в En + до менш ніж 50 відсотків і погодився на призначення незалежних директорів до ради компанії.

Але через три місяці після оголошення відповідних планів компанія досі не назвала кандидатів на посади незалежних директорів, або ж покупця акцій Дерипаски.

Мінфін США у вівторок також відкинув вимогу En + та її лобіста компанії Mercury LLC тимчасово зняти компанію і Rusal з списку санкцій США і запропонував подальші переговори перед відповідним рішенням.

Нагадаємо, ЗМІ розповіли про зв'язки екс-глави передвиборного штабу президента США Пола Манафорта з Дерипаскою.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО