У Києві противники забудови побилися з поліцією

У Києві на Осокорках відбулися сутички між противниками забудови на вул. Григоренка, 40 та поліцією, затримано двох осіб.

Участь в акції, окрім мешканців району та активістів, які виступають проти забудови та на підтримку створення «Екопарку «Осокорки», брали також представники організації «Національні дружини» та партії «Нацкорпус», пише «Слово і Діло».

«Забудовник банк «Аркада», попри численні звернення з боку місцевих жителів і порушення норм законодавства, намагається звести житловий комплекс на території «Екопарка», до якого входять озера Небреж, Тягле і Мартишев», - зазначають активісти.

«Прибувши на місце для проведення мирної акції, жителів зустріли озброєні невідомі в масках разом з поліцією. Замість того, аби допомогти активістам знести незаконний паркан, поліція почала розганяти мітингувальників», - заявили у «Нацдружинах».

За повідомленням на сторінці «Нацкорпусу», на місце проведення акції представники забудовника викликали поліцію, яка затримала декількох активістів.

У свою чергу у забудовника - банку «Аркада» - заявляють, що інформація, яку розповсюджують щодо будівництва мікрорайону «Патріотика на озерах» є «недостовірною, не відповідає дійсності і є маніпулюванням».

Раніше мешканці Троєщини мітингували під Київрадою з вимогою не ухвалювати детальний план території (ДПТ) промрайону на вулиці Пухівській.

Нагадаємо, ідея будівництва Подільсько-Воскресенської (пізніше – Подільсько-Вигурівської) лінії метрополітену виникла ще в 1970-х роках. Раніше ми писали про те, як багато політиків встигли пропіаритися на ідеї «метро на Троєщину» й скільки обіцянок на цю тему було провалено.

Якщо ви вважаєте, що розбираєтеся в обіцянках і без наших добірок, спробуйте пройти тест «Ідеальний Київ. Чи знаєте ви обіцянки мера Кличка».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО