Порошенко зустрівся з представниками Вселенського патріарха

Президент України Петро Порошенко в п'ятницю, 27 липня, проводить зустріч із делегацією Вселенського патріарха, яка прибула на святкування 1030-річчя Хрещення Русі-України до Києва.

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави повідомив у Тwitter.

«Дуже вдячні Його Святості Патріарху Варфоломію за постійну турботу про українських вірян, про український народ, який зараз переживає непрості часи агресії з боку РФ», – заявив Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що для нього та для більшості українців дуже важливі слова про те, що Україна не є канонічною територією РПЦ.

«Чекаємо рішення нашої Матері-Церкви щодо томосу, чекаємо рішення Синоду. Велике спасибі за твердість, яку демонструє Його Святість щодо України з боку Матері-Церкви. Ми впевнені, що зараз це рішення має бути ухвалене в суворій відповідності до канонічних норм», – резюмував Порошенко.

Нагадаємо, 22 квітня Порошенко заявив, що Вселенський Патріархат почав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві. В Київському патріархаті налаштовані на те, що томос Україні нададуть.

Як відомо, за підрахунками правоохоронних органів у хресній ході Української православної церкви московського патріархату до 1030-річчя Хрещення Русі-України взяли участь до 20 тисяч громадян.

Центр Києва в п'ятницю, 27 липня, через підготовку до святкування річниці Хрещення Русі-України та перекриття низки доріг стояв у заторах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО