Розкрадання коштів «Укртрансаміаку»: Швейцарія передала Україні докази

Швейцарія передала ГПУ докази в кримінальній справі про розкрадання коштів «Укртрансаміаку».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання DW.

Так, відповідні документи наприкінці червня Генпрокуратурі передало Федеральне відомство юстиції Швейцарії. Зокрема, йдеться про банківський рахунок в одному зі швейцарських банків, підконтрольний колишньому голові «Укртрансаміаку», соратнику президента-втікача Віктора Януковича Віктору Бондику. У відомстві підозрюють, що виведені Бондиком з України кошти могли бути вкрадені в державного підприємства.

Судовий реєстр Швейцарії свідчить, що на підконтрольному Бондику рахунку заарештовані 7 мільйонів євро і 21 мільйон доларів США. Зазначимо, що українські правоохоронці зможуть повернути ці кошти державі, якщо доведуть незаконне походження грошей.

Також вказано, що передача документів стала можливою після рішення найвищої судової інстанції Швейцарії – Федерального суду. Бондик і його швейцарські адвокати роками опиралися передачі доказів українській стороні й заперечували, що гроші мають незаконне походження.

Додамо, Бондик протягом майже 10 років, до кінця 2016 року, очолював стратегічне ДП «Укртрансаміак».

Нагадаємо, в червні 2016 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) звільнило Віктора Бондика з посади директора держпідприємства «Укртрансамміак».

На початку травня Швейцарія розсекретила рахунки екс-голови Партії регіонів Олександра Єфремова. Зазначалося, що з 2006 року на рахунки, пов'язані з екс-нардепом, надійшли 33 мільйони швейцарських франків.

Також Фінансова розвідка США виявила сотні мільйонів «сім'ї Януковича».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО