Кабмін розширив список програми «Доступні ліки»

Міністерство охорони здоров'я затвердило попередній реєстр препаратів програми Доступні ліки, які пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу та бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря вже наступного місяця.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників. У списку представлені 18 українських виробників і 28 іноземних.

Також наголошується, що зараз визначається точна кількість препаратів, які будуть повністю безкоштовними для пацієнтів. 35 препаратів вже узгоджені й точно потрапляють до нового реєстру, а ще 30 – можуть додатися, якщо протягом п'яти днів виробники переглянуть свої цінові пропозиції.

У МОЗ також нагадали, що реєстр ліків, вартість яких відшкодовується державою за програмою «Доступні ліки», переглядається двічі на рік – у січні та липні.

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» почала діяти в Україні в квітні 2017 року. Торік з бюджету на її реалізацію виділили 700 млн грн, а в 2018-му передбачений 1 млрд грн.

Щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно отримати в лікаря рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, й отримати ліки безкоштовно або із суттєвою знижкою.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО