Кернес розповів, коли «ДніпроАзот» запрацює знову

КП «Харківводоканал» має отримати хлор у першочерговому порядку після того, як АТ «ДніпроАзот» відновить роботу.

Про це заявив міський голова Харкова Геннадій Кернес під час Facebook-конференції, пише «Слово і Діло».

«Нам обіцяють, що сьогодні стратегічне підприємство «ДніпроАзот» має запуститися, й ми стоїмо там першими на отримання хлору. Ми дуже сильно переживаємо, але поки ми тримаємося», – сказав Кернес.

Разом із тим він не відповів на запитання, чи загрожує Харкову відключення або обмеження водопостачання через проблеми з хлором.

Раніше підприємство «ДніпроАзот», яке є виробником рідкого хлору, що використовують водоканали для знезараження питної води, попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору.

Робота «ДніпроАзоту» зупинилася 15 червня через підвищення ціни на газ.

У «Київводоканалі» попередили, що через припинення поставок та зупинку виробництва рідкого хлору на «ДніпроАзоті» можуть бути проблеми з подальшим знезараженням питної води.

Наразі ситуація з поставками хлору не вирішена, хоча 13 липня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що рідкий хлор для очищення питної води в Україні буде, незважаючи проблеми хімзаводу «Дніпроазот».

У Миколаєві з 10:00 16 липня в зв’язку з цією ситуацією знизили водопостачання абонентів. Також повідомлялося, що Харків може лишитися без води вже 21 липня, а Миколаїв, Кривий Ріг, Житомир – у серпні.

17 липня «Дніпроазот» заявив, що готовий відновити роботу за умови підвищення цін.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО