САП порушила провадження щодо фіксування НАБУ розмови Насірова з адвокатами

Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом фіксування Національним антикорупційним бюро розмови колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова зі своїми адвокатами в приміщенні НАБУ під час ознайомлення з матеріалами справи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Національну асоціацію адвокатів України.

«За заявою Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ стосовно втручання в адвокатську таємницю адвокатів Лисака О. М., Дроздовського Л. П., Дорошенка К. К. Спеціалізованої антикорупційною прокуратурою розпочате досудове слідство за частиною 2 статті 397 КК України», – зазначили в НААУ.

Підслідність у кримінальному провадженні визначили за Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.

«Під час спілкування адвокатів з підзахисним в приміщенні НАБУ детективами цього відомства здійснювалась незаконна аудіо- та відеофіксація конфіденційного спілкування адвоката з клієнтами, що прямо заборонено статтею 23 закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Пізніше записи цих розмов були долучені НАБУ до матеріалів кримінального провадження як докази інкримінованого підзахисному діяння», – заявили в асоціації адвокатів.

Нагадаємо, САП закрила справу рюкзаків Авакова.

Раніше в ЦПК заявили, що САП була зацікавлена в закритті провадження проти Ткачука.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО