Луценко вивів за штат Горбатюка та ліквідував його департамент

Генеральний прокурор України Юрій Луценко ліквідував Департамент спеціальних розслідувань, вивівши за штат його начальника Сергія Горбатюка.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, 11 липня Луценко підписав наказ про організаційні зміни в структурі та в штатному розписі Генеральної прокуратури, пише «Слово і Діло».

Так, наказом генпрокурора ліквідовані 4 самостійних структурних підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; Департамент спеціальних розслідувань; Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями; Управління процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Замість цього в структурі Генеральної прокуратури створене Управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ із тією ж штатною чисельністю, що й однойменне управління в складі колишнього Департаменту спеціальних розслідувань. Відділ процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань включений в якості окремого підрозділу Департаменту процесуального керівництва в кримінальних процесах, підслідних Державному бюро розслідувань.

Крім того, на базі двох самостійних ліквідованих структурних підрозділів створені 2 нових управління в складі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури: Управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Як повідомляють «Українські новини», Генпрокуратура вивела за штат колишнього начальника Департаменту спецрозслідування Сергія Горбатюка.

«Я поза штатом. Тобто я в ГПУ, але посади «начальник Департаменту спецрозслідування» більше немає», – повідомив він.

Горбатюк зазначив, що планує оскаржити дії генпрокурора Юрія Луценка з ліквідації департаменту.

Раніше в ГПУ прокоментували спробу провести перевірку департаменту Горбатюка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО