Департамент Горбатюка хотіла перевірити комісія Генпрокуратури

Комісія Генеральної прокуратури спробувала провести позапланову перевірку роботи Департаменту спеціальних розслідувань, який очолює Сергій Горбатюк.

Про це пишуть «Українські новини» з місця подій, повідомляє «Слово і Діло».

Близько 12:10 комісія Генпрокуратури з 4 чоловік прибула до приймальны начальника департаменту Горбатюка і заявила про позапланову перевірку.

Між Горбатюком, начальниками відділів департаменту спецрозслідування і членами комісії стався конфлікт.

Представники департаменту вимагали від комісії документи з переліком напрямків перевірки.

Своєю чергою члени комісії вимагали від керівництва департаменту підписати документи про відмову в допуску комісії до перевірки.

В ході перепалки член комісії Галина Захарчук обізвала керівників департаменту спецрозслідування «трусами». Після цього перевіряючі покинули департамент.

Горбатюк впевнений, що дана позапланова перевірка була націлена на пошук підстав для його звільнення і реорганізації департаменту.

«Вони не хочуть нам давати документи, що саме вони хочуть перевірити. Вони сьогодні прийшли спеціально зафіксувати нашу відмову. Ми ж говоримо, що ми готові до перевірки, але вимагаємо, щоб нам надали документи», – підкреслив він.

За його словами, керівництво департаменту формально не відмовляло в перевірці.

Горбатюк допускає, що така ситуація може спричинити скарги на його дії в Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів.

Нагадаємо, раніше Горбатюк заявив, що ще один екс-беркутівець отримав громадянство РФ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО