Кличко розповів, які дороги відремонтують влітку

Влада Києва цього року поставила перед собою завдання відремонтувати якомога більше ключових магістралей, від яких залежить інтенсивність та комфортність руху в місті, й поступово перейти до ремонту маленьких вулиць.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції капітального ремонту бульвару Академіка Вернадського, повідомляє прес-служба мера столиці.

Зокрема, він зазначив, що більшу частину робіт на запланованих на цей рік об’єктах мають завершити в літній період. Довжина ділянки, яку капітально оновили на бульварі Вернадського, – майже два кілометри. Загальна вартість будівельних робіт – понад 68 мільйонів гривень.

При цьому, як заявив Кличко, на всіх об’єктах капітального ремонту в столиці комплексно оновлюється вся прилегла інфраструктура.

«Цю дорогу побудували ще в 1973 році. Жодного капітального ремонту відтоді тут не було – 45 років! На цій ділянці влаштоване двошарове покриття з полімерасфальтобетону, облаштували нові тротуари, нові бордюри, оглядові колодязі та озелененили прилеглу територію. І важливо, що дорожню розмітку тут нанесли холодним пластиком. Це в рази збільшує її термін експлуатації», – відзначив мер.

Він також зазначив, що нещодавно розпочали й капітальний ремонт великої транспортної магістралі – проспекту Академіка Палладіна.

«Це дасть можливість повністю оновити цей напрямок в'їзду до міста й розвантажити основні магістралі. На Палладіна ми відремонтуємо майже 5 кілометрів дороги. Там ремонт розпочався в червні цього року. Термін виконання робіт – 9 місяців», – підкреслив мер столиці.

За його словами, на проспекті Академіка Палладіна повністю оновлять усі смуги руху, капітально відремонтують шляхопровід через залізницю, оновлять мережу дощової каналізації.

Будуть на проспекті і нові тротуари, і велосипедні доріжки, і нове сучасне освітлення. Також передбачене облаштування місць для паркування, зазначили в Кличка. При цьому Кличко підкреслив, що підрядні організації під час укладання договору дають гарантію на нову дорогу 5 років. Якщо за цей час будуть виявлені недоліки, підрядник усуває їх власним коштом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, коли почнуть ремонт Шулявського мосту.

Також Кабмін направить більш ніж 2 мільярди на підвищення безпеки на дорогах.

Ще одна новинка для автолюбителів – в Україні звузять ширину смуг руху на дорогах до європейських стандартів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО