«Укравтодор» підписав меморандум про будівництво платної дороги навколо Києва

Читать на русском
Укравтодор підписав меморандум із будівництва першої черги Великої кільцевої дороги навколо Києва.

«Укравтодор» і французька будівельна компанія Bouygues Travaux Publics SAS підписали меморандум із будівництва дороги Київ-Біла Церква, а також першої черги Великої кільцевої дороги столиці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Офісі Національної інвестиційної ради, передає ЦТС.

Ідеться про нові напрямки зазначених доріг, у випадку з Великою кільцевою – про ділянку між автодорогами М-06 Київ-Чоп до М-05 Київ-Одеса.

Зазначається, що група компаній Bouygues оперує в 90 країнах світу й має капіталізацію понад €15 млрд.

«Для міжнародних інвесторів прихід в Україну французької компанії Bouygues, яка присутня в 90 країнах світу, – це позитивний знак. Ми очікуємо, що новий закон про концесію, який парламент має ухвалити вже цього літа, приверне до української транспортної інфраструктури більше компаній зі світовим ім'ям», – сказала радник міністра інфраструктури Надія Казначеєва, додавши, що робота з Bouygues розпочалася ще в грудні 2017 року.

Платні дороги в Україні: тарифи за проїзд і проблеми фінансуванняГолова Укравтодору заявив, що перші платні дороги в Україні почнуть будувати в 2018 році. Про перспективи та фінансування розповіли експерти.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва та експлуатації.

Нагадаємо, наприкінці серпня радник голови «Укравтодору» Олександр Кава повідомив, що вартість проїзду першою в Україні платною дорогою, яка з'єднає Київ і Білу Церкву обійдеться водіям приблизно в €4,5 за середнього тарифу 9 євроцентів за кілометр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: