НАБУ розслідує незаконне вивезення бурштину через Львівський кордон

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами Львівської митниці Державної фіскальної служби при незаконному вивезенні бурштину до Польщі.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи проводять розслідування із січня 2018 року. В Бюро вважають, що чиновники Львівської митниці ДФС, зловживаючи службовим становищем, могли бути причетні до схеми незаконного вивезення бурштину з митної території України.

Детективами встановлено, що в 2017 році через митні пости «Рава-Руська» та «Краковець» Львівської митниці ДФС без необхідних митних формальностей вивезено бурштину на суму понад 2 мільйони доларів. На митниці автомобілі документувалися як такі, що їдуть без багажу.

Водночас у представлених для митного оформлення документах до митних органів Республіки Польща зазначено, що продавцем бурштину є гонконзька фірма Avesta Line Limited, яка має електронну пошту на сайті ukr.net. У зв'язку з цим детективи через суд просили надати доступ до інформації за вказаною поштою гонконзької компанії. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує отримання хабарів екс-чиновниками «Укрнафти» від групи «Приват».

Раніше Бюро розпочало розслідування щодо заволодіння коштами «Київзеленбуду».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО