Зведення штабу ООС 1 липня: 26 обстрілів, поранений боєць ЗСУ

Упродовж минулої доби, 30 червня, бойовики 26 разів відкривали прицільний вогонь по позиціях ЗСУ, 4 з яких - з важкого озброєння. В результаті бойових дій один український військовослужбовець отримав поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру ООС станом на 7:00 1 липня, передає «Слово і Діло».

На луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Новотошківське. Там незаконні збройні формування вели вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Горлівському напрямку бандформування стріляли в районі населених пунктів Південне і Зайцеве з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На донецькому напрямку під вогнем перебували українські позиції в районі Мар'їнки, Красногоровки, Авдіївки, Верхньоторецького, Пєсков, Опитного і Новомихайлівки.

На маріупольського напрямку збройні формування застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Вогневому впливу піддалися позиції ВСУ в районі населених пунктів Лебединське, Водяне, Павлопіль, Чермалик, Талаковка і Гнутове.

«Не дивлячись на прийняте рішення Тристоронньою контактною групою в Мінську про оголошення режиму тиші по всій лінії фронту починаючи з 00.00 годин 01 липня 2018 року, бойовики російських окупаційних військ протягом поточної доби 2 рази відкривали вогонь по нашим захисникам. На Горлівському напрямку ворог обстріляв з мінометів калібром 120 мм наші позиції в районі населеного пункту Зайцево, а з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Новоолександрівка, що на луганському напрямку», - йдеться в повідомленні прес-центру ООС.

За даними української розвідки, в результаті підриву на протитанковій міні пошкоджений БТР російських військ і один бойовик отримав поранення.

Раніше загинув український військовий, якого поранив снайпер на Донбасі.

Також за словами Волкера, на Донбасі відбувається «щось, подібне» до незаконної анексії Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО