Сус намагався перенести розгляд його справи до іншого суду

Обвинувачений детективами НАБУ та прокурорами САП колишній заступник начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки-начальник управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитро Сус намагався перенести розгляд його справи до іншого суду.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Суса подав клопотання про зміну підсудності в зазначеному кримінальному провадженні, а саме скерувати обвинувальний акт із Подільського до Шевченківського районного суду міста Києва. На думку захисту, кримінальне провадження надійшло до Подільського райсуду Києва з порушенням правил територіальної підсудності.

Однак колегія суддів пояснила, що в разі розтрати майна злочин вважається закінченим із моменту витрати майна, зокрема передачі іншій особі. Вони відзначили, що Сус залучив чотирьох осіб і організував транспортування майна вантажними мікроавтобусами «Мерседес» і «Івеко» з нежитлових приміщень на складські приміщення, що територіально належать до Подільського району. Таким чином, суд відмовив адвокату.

Також наголошується, що підготовче засідання у справі Суса призначене на 6 липня.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу екс-слідчого ГПУ.

Раніше суд обмежив Сусу терміни ознайомлення зі справою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО