Стало відомо, чому суд повернув адмінпротокол щодо Денісової

Суд повернув протокол про можливе скоєння адміністративного правопорушення омбудсменом Людмилою Денісовою під час розгляду у Верховній Раді її призначення на цю посаду через те, що його склала неуповноважена особа Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це йдеться в мотивувальній частині ухвали судді Печерського районного суду Володимира Карабаня, повідомляє «Слово і Діло».

З матеріалів справи не випливає, що особа, яка склала протокол щодо Денісової відповідно до розподілу обов'язків уповноважений складати протоколи про адміністративні правопорушення в справах, що належать до компетенції НАЗК. До того ж, судом не знайдене рішення НАЗК про розподіл обов'язків, відповідно до якого вказаний чиновник Нацагентства був би уповноважений складати протоколи про адміністративні правопорушення у справах, що належать до компетенції НАЗК.

Крім того, більшість із доданих до матеріалів справи документів, фактично є копіями, зробленими з інших копій, і не містять жодних засвідчувальних написів, що не дає змоги в судовому засіданні бути впевненим у достовірності та належності цих доказів.

Також у протоколі зазначено, що свідки вчиненого адміністративного правопорушення відсутні, що, очевидно, не відповідає дійсності й суперечить матеріалам справи.

Нагадаємо, суд повернув адмінпротокол щодо Денісової.

Раніше НАЗК скерувало до суду адмінпротокол щодо омбудсмена.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО