У Польщі відклали будівництво стіни на кордоні з Україною

Новий міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський не бачить сенсу в будівництві загородження на кордоні з Україною і Білоруссю з метою боротьби проти африканської чуми свиней.

Про це повідомляє «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

Ардановський заявив, що Варшава очікує професійної оцінки Європейського агентства безпеки харчової продукції (EFSA), виходячи з якої, ухвалюватиме остаточне рішення про те, чи буде взагалі будуватися загородження.

Польське радіо зазначає, що цьогоріч африканську чуму свиней регулярно виявляють у глибині Польщі, тому особливого сенсу в стіні на кордоні вже немає.

На думку Ардановського, можливо, більш доцільним буде планове полювання на диких кабанів.

Раніше повідомлялося, що в Польщі планували збудувати огорожу довжиною понад тисячу кілометрів на кордоні з Білоруссю та Україною. Вартість її будівництва протягом 2018-2021 року мала становити 130 млн злотих (35 млн дол.). Також чималі гроші планувалося виділяти на щорічне обслуговування цієї споруди.

Загалом у Польщі з 2014 року зафіксовано 128 осередків АЧС, при цьому чотири останніх – цього тижня. Крім того, за цей час АЧС виявлена в більш ніж 2,2 тисячі диких кабанів біля польсько-білоруського кордону, а також в околицях Варшави.

Раніше стало відомо, що в Україні зафіксовані десятки випадків чуми свиней.

Також на кордоні Польщі з Україною посилений митний контроль.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО